V LMŠ ena oseba okužena, kar 13 iz državnega zbora jih je v karanteni

V državnem zboru je ena od strokovnih sodelavk LMŠ okužena z novim koronavirusom, petim poslancem LMŠ in osmim strokovnim sodelavcem poslanske skupine pa je zaradi stika z njo odrejena karantena.

Vodja poslanske skupine Brane Golubović v današnji izjavi za medije sicer ni želel razkriti, kateri od 14 poslancev LMŠ bodo dneve do 16. septembra morali preventivno preživeti v karanteni. Po neuradnih informacijah STA pa so karantenske odločbe dobili poslanci:

  • Jerca Korče, izvoljena v volilnem okraju Logatec, Vrhnika
  • Igor Peček, izvoljen v volilnem okraju Kranj III
  • Andreja Zabret, izvoljena v volilnem okraju Ljubljana Šiška
  • Aljaž Kovačič, izvoljen v volilnem okraju Ormož in
  •  Jože Lenart, izvoljen v volilnem okraju Slovenj Gradec

Do stika z okuženo osebo med poslanci in strokovnimi sodelavci LMŠ naj bi prišlo na enem od sestankov minuli četrtek (dan pred protesti!).

Okužbo pri strokovni sodelavki poslanske skupine LMŠ so potrdili v ponedeljek zvečer, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pa je njene stike o odrejenih karantenah začel obveščati danes.

Tako je LMŠ, kjer so se nekateri posamezniki norčevali iz ukrepov za preprečevanje koronavirusa, podpirajo pa tudi petkove proteste, kjer so s strankama SD in Levica tudi soorganizatorji, ogrozil delovanje celotnega državnega zbora.

M. P.