V nekaterih podjetjih so za zaposlene organizirali cepljenje

(vir: pixabay.com)

Nekatera slovenska podjetja so dejavno pristopila k temu, da bi zagotovila čim večjo precepljenost svojih zaposlenih, zato v jesenskih mesecih ne pričakujejo težav in so na morebitni novi val okužb pripravljeni.

Za svoje zaposlene so tudi organizirali cepljenje proti covid-19.

V Mariborski livarni Maribor so za STA povedali, da so s pomočjo Štajerske gospodarske zbornice organizirali kolektivno cepljenje zaposlenih. Odziv je bil precejšen, predvidevajo, da se je cepilo preko 50 odstotkov zaposlenih.

V Talumu so so cepljenje že doslej organizirali proti klopnemu meningoencefalitisu in sezonski gripi. Za cepljenje proti covid-19 so maja zbrali informativne prijave, na podlagi katerih so bili sodelavci povabljeni na cepljenje.

Sredi julija pa so se z zdravnico v njihovi obratni ambulanti, ki je neposredno na vhodu v njihovo tovarno, in Zdravstvenim domom Ptuj dogovorili za cepljenje proti covidu-19 na njihovi lokaciji.

Cepljenje je ob četrtkih na tri tedne, prvič je bilo 15. julija, nato bo še 5. in 26. avgusta. Ocenjujejo, da je delež sodelavcev, ki izpolnjujejo pogoj PC (prebolevniki in cepljeni), 50-odstoten.

Predsednik uprave Marko Drobnič je za STA povedal, da ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe že ves čas prilagajajo epidemiološkim razmeram. V Skupini Talum trenutno nimajo okuženih sodelavcev ali sodelavcev, ki bi bili zaradi visoko rizičnih stikov odsotni z dela, ohranjajo pa visoko stopnjo samozaščitnega ravnanja, dezinfekcije prostorov in obveznost sprotnega sporočanja vseh spremembe v zdravstvenem stanju sodelavcev.

“Komunikacija in osveščanje sodelavcev o pomenu doslednega samozaščitnega ravnanja je stalnica, krizni koronski skupini skrbno spremljata razmere in sproti dinamično prilagajata potrebne ukrepe,” je dejal Drobnič.

M. P.