V NKBM odpustili 45 zaposlenih

(vir: nkbm.si)

V Novi KBM so odpustili 45 zaposlenih, ki so dobili obvestila o prekinitvi delovnega razmerja iz poslovnih razlogov. Med odpuščenimi, kjer naj bi bilo več mlajših, ki so v banki delali le nekaj let, niso samo zaposleni iz Maribora, temveč tudi širše, več podatkov pa zaenkrat ni znanih.

Banka, ki je v lasti sklada finančnega sklada Apollo, naj bi za letos načrtovala zmanjšanje števila zaposlenih za okoli 150.

Za odpuščanje so v banki pripravili program presežnih delavcev, s katerim so določili kriterije za presežne zaposlene, uskladili so ga tudi s sindikati.

Nova KBM je junija podpisala tudi pogodbo o nakupu Abanke (v državni lasti), za kar bodo plačali 444 milijonov evrov. V letu 2018 so v NKBM imeli 75,5 milijona evrov čistega dobička. Ob tem dodajmo, da vodstvo po javno objavljenih podatkih načrtuje selitev uprave v Ljubljano.

Gre za banko (pred prodajo v državni lasti), ki je tudi na veliko odpisovala terjatve, pri tem pa je primer Agroruše, o čemer smo poročali tukaj, razkril, da so posamezniki, imenovani banksterji, za to zahtevali visoke provizije.

M. P.