V občinah Rače – Fram in Makole sta župana že znana

V občinah Rače – Fram in Makole sta kandidaturo za lokalne volitve, ki bodo 18. novembra 2018, vložila le dva kandidata. Oba s podporo Slovenske demokratske stranke, so na Twitterju objavili v SDS.

To pomeni, da sta prihodnja župana v obeh občinah že znana. To sta Branko Ledinek v občini Rače – Fram in Franc Majcen v občini Makole.

Branko Ledinek

60-letni Branko Ledinek je župan občine Rače – Fram že od leta 1997 dalje, ko je bil izvoljen na takratnih izrednih lokalnih volitvah. Nato je bil izvoljen še na rednih volitvah leta 1998, 2002, 2006, 2010 in 2014. Občino bo vodil tudi v mandatu 2018 – 2022.

Predlagatelj podpore za tokratne volitve je SLS – Slovenska ljudska stranka, župana podpira tudi Slovenska demokratska stranka – SDS.

Raški župan Branko Ledinek je od januarja 2018 tudi predsednik združenja Skupnosti občin Slovenije

Franc Majcen

V občini Makole pa je edini kandidat za župana Franc Majcen, doma iz Ložnice pri Makolah.

Star je 61 let, predlagatelj kandidature je Petra Novak in skupina volivcev.

Tudi Franc Majcen kandidira s podporo Slovenske demokratske stranke – SDS. Prvič je bil za župana izvoljen leta 2014.

Občani obeh občin bodo na lokalnih volitvah 18. novembra 2018 vseeno obkrožali kandidaturo župana, hkrati pa bodo odločali tudi o tem, kako bosta sestavljena oba občinska sveta. Kandidatne liste so posamezne politične stranke in različna gibanja oziroma liste že vložili, te bomo predstavili posebej.

M. P.