V okviru vrha EU-Zahodni Balkan Urška Bačovnik Janša s soprogami voditeljev držav

Soproga slovenskega predsednika vlade Urška Bačovnik Janša sinoči gostila soproge voditeljev, ki se na Brdu pri Kranju udeležujejo vrha EU - Zahodni Balkan. (vir: Vlada RS, Twitter)

Pričel se je Vrh EU – Zahodni Balkan, ki je najpomembnejši dogodek slovenskega predsedovanja Svetu Evropski uniji. V torek je prispela delegacija voditeljev na grad Brdo, nadaljevali pa so s neformalno večerjo, kjer so razpravljali o vlogi EU na mednarodnem prizorišču glede na nedavne dogodke v Afganistanu. Govorili so tudi o varnostnem partnerstvu ZDA, Velike Britanije in Avstralije Aukus ter odnosih s Kitajsko. 

V okviru vrha EU-Zahodni Balkan je večer s soprogami voditeljev držav Češke, Belgije, Cipra in Evropskega sveta gostila soproga predsednika vlade Urška Bačovnik Janša.

Soproge voditeljev držav in Evropskega sveta so s strokovnjaki dr. Bojano Beović, dr. Kristjanom Muskom in dr. Katarino Kompan Erzar spregovorile o epidemiji covida-19.

Večer, ki ga je gostila soproga slovenskega predsednika Vlade RS, so soproge voditeljev zaključile z glasbo, popestrili so ga: pianist Peter Barbo, baritonist Marko Erzar in Emona jazz kvartet.

Vir: Vlada RS, Twitter

S. B.