V osmih regijah bodo gostinci lažje zadihali

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Od ponedeljka, 19. aprila, do vključno 25. aprila 2021 bo v osmih statističnih regijah dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov.

Navedeno opravljanje gostinske dejavnosti bo dovoljeno med 7. in 19. uro, ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil.

Zaradi ukinitve omejitve gibanja v nočnem času se osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve, je včeraj sprejela vlada.

Statistične regije, za katere veljajo novosti, so: Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska.

V ostalih regijah (Savinjska, Primorsko-notranjska, Jugovzhodna Slovenija in Osrednjeslovenska) ostaja tako, kot doslej.

Tako je sinoči po posvetu s strokovno skupino, kjer so pretresali epidemiološko sliko v Sloveniji in Evropi, sklenila vlada.

M. P.