V Pesniškem dvoru 50-letni motorist umrl že ponoči

Danes ob 6.20 uri so bili policisti obveščeni, da se je na regionalni cesti v Pesniškem dvoru (pred rondojem Pesnica) zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa.

V nesreči je bil udeležen voznik motornega kolesa, ki je na kraju umrl.

Dodatno pa so sporočili, da so po opravljenem ogledu ugotovili, da je 50-letni voznik motornega kolesa že v ponedeljek okoli 23. ure vozil iz smeri Lenarta proti Mariboru.

Voznik izven naselja Pesniški dvor, kjer vozišče regionalne ceste poteka v ostrem desnem nepreglednem ovinku, ni prilagodil hitrosti in načina vožnje niti poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, niti svojim vozniškim sposobnostim.

Zaradi tega je v začetku zavoja z vozilom zapeljal v levo, preko nasprotnega smernega vozišča in naprej v levo na travnato brežino, kjer je na travnatem zemljišču padel. Po prevračanju je obležal na kraju, kjer je tudi umrl.

Kot so še dodali na mariborski policijski upravi, je v nesreči nastalo tudi za okoli 5000 evrov premoženjske škode, o zadevi pa bodo policisti s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

M. P.