V petek vrata znova odpira Pot med krošnjami na Rogli

Po koncu najhujšega vala epidemije novega koronavirusa in vladni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb v petek vrata znova odpira lani odprta atrakcija na Rogli – Pot med krošnjami Pohorje.

Dober kilometer dolga pot je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi, za junij obljubljajo tudi 60 metrov dolg vijugast tobogan z vrha stolpa.

Z vrha stolpa je sicer ob ob lepem vremenu mogoče občudovati neskončne razglede v dolino in med Alpe, včasih celo do Triglava in v sosednje države.

Za petkovo vnovično odprtje so upravljavci včeraj s predstavniki občinske civilne zaščite opravili pregled objekta in celotne poti, odgovorni pa so bili z zastavljenim načinom dela ob odprtju zadovoljni.

Pot je sicer enosmerna z izjemo stolpa, kjer se obiskovalci po isti poti vzpenjajo in vračajo. Pot je tudi dovolj široka, zato bodo obiskovalce usmerjali po notranjem delu na stolp ter po zunanjem delu z vrha stolpa. Poskrbeli so tudi za fizične pregrade, kjer je to potrebno, ter pisna navodila in opozorila glede smeri ogleda in gibanja.

Atrakcija na Rogli je sicer na prostem, zato uporaba zaščitne maske ni nujna, jo pa upravljavci vseeno priporočajo, zlasti na blagajni in ob večjem številu obiskovalcev. Trgovinica s spominki ob vhodu za zdaj ostaja zaprta.

M. P.