V piščančjih zrezkih Perutnine Ptuj odkrili salmonelo

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je odvzela vzorec mesnega pripravka z namenom preverjanja skladnosti z mikrobiološkimi kriteriji opredeljenimi v zakonodaji.

V vzorcu začinjenega piščančjega mesa Perutnine Ptuj je bila potrjena prisotnost bakterije Salmonela spp. Živilo bilo ocenjeno kot neustrezno.

Gre za Gurman piščančji zrezek z bučnimi semeni, pakiran po 600 gramov z rokom uporabe 19. marec 2019. Obvestilo o salmoneli pa je uprava prav tako objavila včeraj, 19. marca 2019.

Gre za Lot:1201608670 proizvajalca Perutnina Ptuj d.d.

Sporočili so še, da je Perutnina začela s postopkom umika oziroma odpoklica živila iz prometa. Potrošnikom svetujejo, da živilo vrnejo na mesto nakupa.

Ob tem navajajo, da živilo ob ustrezni termični obdelavi in pravilnem rokovanju sicer ne predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.

M. P.