V prihodnjem tednu izobraževanje na daljavo

Ministrica prof. dr. Simona Kustec

Na podlagi vladnega sklepa o podaljšanju ukrepov in omejitev na področju vzgoje in izobraževanja zavodi ostajajo zaprti, ministrica pa je danes podpisala sklep, da se vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah v naslednjem tednu izvaja na daljavo.

Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu na podlagi presoje vrtcev in županov opravljali le nujno varstvo otrok za starše, ki varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Višje strokovne šole ter visokošolski zavodi izvajajo izobraževalni proces na daljavo, po usmeritvah, ki so jih sprejeli sami. Tudi izobraževanje odraslih poteka na daljavo.

“Pri današnji odločitvi nas je kot prvi kriterij vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bomo naslednji teden ponovno preučili. Z danes sprejetim ukrepom se vračamo v način dela, ki je bil v veljavi v času prve krize spomladi letos,” je dejala ministrica prof. dr. Simona Kustec.

Ukrep je začasne narave in ga bodo naslednji teden ponovno preučili.

Ministrstvo za izobraževanje je občinam in šolam poslalo okrožnico, po kateri naj bi občine prevzele organizacijo kuhanja in razvoza kosil za vse otroke, ki imajo brezplačno kosilo v osnovnih šolah in malico v srednjih šolah. Na spletnih straneh šol, občin in v lokalnih medijih bo objavljen poziv učencem in dijakom, da se prijavijo na topli obrok.

Vir: ministrstvo

M. P.