V prometni nesreči umrl 46-letni kolesar

Fotografija je simbolična.

Včeraj zjutraj so iz UKC Maribor policiste mariborske policijske uprave obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. junija 2020.

Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do včeraj ni bila obveščena.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. junija 2020 okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom, po lokalni gozdni cesti Rogoza – Miklavž na Dravskem polju.

Izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na
zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je že 6. julija 2020, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl.

Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Policija je bila o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči.

Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli t. i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje, so sporočili s PU Maribor.

M. P.