V prometni nesreči umrla 69-letnica

Včeraj, okoli 15.45, je 23-letni moški vozil kmetijski traktor, h kateremu je bil pripet traktorski priključek – balirka, po lokalni cesti iz smeri naselja Stanovsko (občina Poljčane) v smeri Spodnje Brežnice.

Ko je izven naselja Stanovsko pripeljal do dolgega, nepreglednega, desnega ovinka, kjer vozišče širine 2,60 m poteka po blagem klancu navzdol, pri srečevanju z drugim vozilom, na svoji levi strani ni pustil zadostne bočne razdalje.

Takrat mu je namreč nasproti pripeljala 69-letna voznica neregistriranega mopeda. Ob srečevanju traktorist ni zmanjšal hitrosti ali se ustavil,  temveč je zapeljal z desnimi kolesi v desno, čez desni rob vozišča na travnato brežino, nato pa v levo, nazaj na vozišče.

V času srečevanja je voznica mopeda izgubila kontrolo nad mopedom in padla na vozišče, na levi bok. Tam jo je traktorist z zadnjima kolesoma traktorskega priključka prevozil.

V nesreči  se je mopedistka tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla.

Mopedistka ni imela vozniškega dovoljenja in ni porabljala predpisane zaščitne čelade.

Ogled  kraja  prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT v Mariboru, opravili mariborski prometni policisti.

Odrejenih je bilo nekaj nujnih preiskovalnih dejanj. Po prejemu analiz bodo policisti traktorista kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zaradi prometne nesreče je bila lokalna cesta zaprta med 15.45 in 20.35.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 9, v njih pa je umrlo 9 ljudi, so ob tej tragični nesreči zapisali na Policijski upravi Maribor.

M. P.