V SDS obeležili 31. obletnico delovanja

S slovesnosti ob praznovanju 31. obletnice delovanja SDS.

Sinoči je v dvorani gledališča Park v Murski Soboti potekala slavnostna akademija ob 31. obletnici Slovenske demokratske stranke (SDS). Prireditve so se poleg predsednika Janeza Janše udeležili tudi številni poslanci v Državnem zboru RS, evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver ter ostali vidni člani stranke.

Zbrani v polni dvorani so uvodoma prisluhnili slovenski himni in himni Slovenske demokratske stranke v izvedbi MPZ SDS Ivančna Gorica, Anite Kralj Pavkovič in vokalne skupine Vox Angelica. Povezovalca prireditve sta bila Alja Domjan in Dominik Štrakl.

Predsednik občinskega odbora SDS Murska Sobota in predsednik Pomurske regijske koordinacije Karlo Šoš je pozdravil vse prisotne goste in izrazil veselje, da se tako pomemben dan praznuje prav v Murski Soboti. Predsedniku Janezu Janši je ob koncu zaželel veliko sreče pri oblikovanju nove koalicije.

V nadaljevanju so si zbrani ogledali video o dr. Jožetu Pučniku, njegovem življenju in prizadevanjih po demokratični državi. Dr. Pučnik, ki velja za očeta slovenske države, je bil prvi predsednika koalicije Demos in osrednja osebnosti slovenskega političnega življenja, brez katerega bi bila današnja Slovenija bistveno drugačna.

Sledil je vrhunec večera, govor predsednika Janeza Janše. Ta je dejal, “da je ideologija SDS ideologija demokratičnih vrednot, parlamentarne demokracije, enakosti pred zakonom, svobodnega podjetništva, visoke stopnje zaščite svobode govora in zborovanja, človekovih pravic, osebnostnih pravic, pravice do dostojanstva”.

Celoten govor Janeza Janše je dostopen na naslednji povezavi.

Podelitev priznanj in nagrajenci

Po slavnostnem govoru so predsednik SDS Janez Janša in podpredsednika  Jelka Godec in dr. Milan Zver najbolj zaslužnim članom stranke za leto 2019 podelili zlata priznanja Slovenske demokratske stranke.

Najvišje priznanje, diamantni znak, je letos prejel Jože Korže iz Šentjurja.Zlate znake SDS pa so prejeli Marija Ana Kužnik (Ljubljana), Ida Medved (Ljubljana), Ivan Mijošek (Rogaška Slatina), Andrej Stramlič (Maribor), Boris Šfiligoj (Brda), Patricija Šulin (Nova Gorica), Marija Volavšek (Šentjur), Darko Zadel (Pivka) in Alojz Zorn (Piran).

Podelitev priznanj

Več o nagrajencih je na voljo TUKAJ.

M. P.