V Slovenski Bistrici nov prodajno-servisni center

(vir: FB)

Podjetje Interexport s sedežem v Komendi, ki se ukvarja z mednarodno trgovsko dejavnostjo na področju kmetijstva in medicine, je danes v Slovenski Bistrici odprlo nov prodajno-servisni center.

Okoli tri milijone evrov vredna naložba bo za začetek prinesla osem novih delovnih mest.

Podjetje je povezano s kmetijsko in gozdarsko panogo ter uvoznik, distributer in zastopnik blagovnih znamk, kot so Fendt, Valtra, Ponsse in ostale.

V Slovenski Bistrici  so zgradili delavnico za servisiranje strojev, strankam bo na voljo še pralnica, postavili so še avtomatizirano skladišče rezervnih delov za potrebe slovenskega, hrvaškega in srbskega trga.

Od naložbepričakujejo močno povečanje servisnih storitev, za Slovensko Bistrico pa so se odločili, ker so se zavedali, da morajo takšen center postaviti v vzhodnem delu Slovenije.

Interexport ima v Sloveniji zaposlenih 62 ljudi, nekaj jih je tudi na Hrvaškem in v Srbiji, lani so imeli skoraj 32,5 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 1,1 milijona evrov čistega dobička.

Podjetje je v zasebni lasti in deluje tudi na področju medicine, kjer se ukvarja s prodajo opreme za laboratorijsko diagnostiko in opreme za radiologijo.

M. P.