V tujini odmeva hud poraz Goloba

V tujini odmeva poraz leve koalicije. (Foto: Bobo)

“Zmaga Janše in hud poraz Goloba, ki mu nista pomagala niti referenduma o evtanaziji in marihuani” se glasi naslov hrvaškega časnika Večernji list

Doma in v tujini še vedno odmeva zmaga stranke SDS Janeza Janše na evropskih volitvah, pa tudi težek poraz Roberta Goloba, ki je osamljen v mišljenju, da je “leva sredina dobila več glasov kot desnica”. V Večernjem listu so tako zapisali, da je poraz leve vlade odraz velikega nezadovoljstva državljanov z vlado, za katerega mnogi menijo, da bi moral odstopiti.

Pa čeprav mu mnogi želijo pokazati izračune, da pravzaprav ni zmagal, še meni, da je. Tudi Janez Janša mu je skušal razložiti in mu prevedel rezultat v DZ mandate:

“Vladne stranke: ostali je 33 : 55. Če Vesno štejemo pogojno k vladnim, je to še vedno 43: 45. Imamo predsednika vlade, ki ne zna prešteti hiš za poplavljene, stanovanj za mlade, evre za Litijsko, nerazdeljenih računalnikov – in ne mandatov”. 

Nekateri premierji so po porazu na evropskih volitvah odstopili in priznali poraz, le naš predsednik živi v utopiji in paralelni realnosti, kateri verjame le sam. Najbolj bizarno pa je to, da ga naši mediji povzemajo, namesto, da bi naredili svoje analize in preverjali z “preverjevalci dejstev” izjave Roberta Goloba.

A. G.

vir: nova24tv.si