V UKC Maribor obvezna uporaba zaščitne maske

UKC Maribor (vir: arhiv)

V UKC Maribor so objavili navodila za paciente in obiskovalce, nanašajo se na uporabo zaščitne maske. Obiski so omogočeni zgolj v porodnišnici, ena zdrava odrasla oseba, na ostalih oddelkih se obiski dovolijo izjemoma.

Navajajo, da je uporaba zaščitne maske obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem delu z bolniki.

Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosijo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na SARS CoV 2 pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.

Obiski so omogočeni na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica), vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije.

Izjeme so v domeni presoje lečečega zdravnika, kar pomeni, da mora obiske dovoliti zdravnik.

Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.

Vir: ukc-mb.si

M. P.