V zadnjih dneh v Podravju prijeli 37 ilegalnih migrantov in 3 tihotapce

Židanu tudi družba takšnih lepotic ni prinesla uspeha.

Policijska uprava Ljubljana je 28. julija poročala, da so policisti v Sodražici prijeli 3 osebe, ki so prevažale in organizirale prevoz tujcev. Gre za dva državljana Slovenije in državljana Pakistana, so zapisali in dodali, da so vsi trije pridržani, predkazenski postopek in zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika pa še poteka.

Zdaj pa se je izkazalo, da sta dva državljana Slovenije po sicer še neuradnih podatkih prva vinska kraljica Slovenije Lidija Mavretič in njen partner.

Prihajata iz Metlike v Beli krajini, čeprav v zadnjem času prebivata v Ljubljani. Mavretičevo, ki naj bi bila sicer poklicna taksistka, so ujeli še v avtu, partnerja in Pakistanca pa poleg migrantov, ki so izstopili iz avta.

Pakistanec je še vedno v priporu, Mavretičevo in partnerja pa so izpustili.

Primer je dvignil veliko prahu, tudi zato, ker je Lidija Mavretič leta 2004 kot predstavnica podmladka kandidirala na listi stranke SD (takratne ZLSD). V SD so pohiteli z izjavami, da Mavretičeva od leta 2004 ni več politično aktivna. Vendar pa podatki kažejo, da temu ni tako in da SD zavaja. To med drugim pričajo tudi fotografije, ki jih je na svoji spletni strani objavil portal  Moja Dolenjska.

V zadnjih dneh v Podravju prijeli 37 ilegalnih migrantov in 3 tihotapce

Število prijetih tujcev, ki nezakonito prestopijo v Slovenijo, se izredno krepi. V zadnjem času je čedalje več prehodov tudi na območju Podravja, česar pred tem ni bilo. Bilo je prej izjema kot pravilo. Tudi tu policisti zaznavajo tihotapce.

V zadnjem tednu so bili prehodi naslednji:

  • V ponedeljek so v Zgornjem Gruškovju prijeli 10 ilegalnih migrantov (7 Pakistancev, 2 Indijca in Egipčana) in dva tihotapca. V Središču ob Dravi pa so prijeli še 2 Indijca.
  • V Slovenski Bistrici so v torek popoldne v tovornem vozilu, ki ga je vozil državljan Srbije, našli 2 Pakistanca, ki sta pred tem prerezala cerado in se skrila med tovor v priklopniku. V torek so na območju Ormoža prijeli 2 Indijca, na območju Gorišnice pa 6 Iračanov in tihotapca, državljana Nemčije.
  • V sredo so na območju Ormoža prijeli 2 migranta, Maročana in Alžirca.
  • V četrtek so v Mariboru kar na avtobusu našli Maročana. Na območju Središča ob Dravi pa so odkrili 3 ilegalne migrante (2 Turka in Sirijca).
  • V petek so prav tako na območju Ormoža prijeli 14 ilegalnih migrantov (11 Alžircev in 3 Libijce).
  • Včeraj, v soboto, pa so prav tako na območju Ormoža prijeli 3 ilegalne migrante (2 Maročana in Alžirca).

Dokazi, da je bila Lidija Mavretič, osumljena tihotapljenja ljudi, ves čas aktivna članica stranke SD.

M. P.