V ZD Lenart prekinili podjemno pogodbo z Brglezom

(vir: pixabay.com)

Poročali smo, da so mariborski kriminalisti pred dnevi izvajali zaključne aktivnosti v povezavi s preiskavo sumov gospodarske kriminalitete, v katerih je sodelovalo več kot sto kriminalistov z več policijskih uprav po vsej državi. Preiskava je bila usmerjena v sum zlorabe uradnega položaja, jemanja in dajanja podkupnin, v predkazenskem postopku pa sta se znašla dva zdravnika.

Pri tem smo zapisali, da gre po podatkih portala Siol.net za Rajka Brgleza iz Zdravstvenega doma Lenart in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja.

Zmago Šalamun, predstavnik za stike z javnostmi v Zdravstvenem domu Lenart, pa nam je nato sporočil, da je bil Rajko Brglez nekoč zaposlen v zdravstvenem domu, nato se je upokojil.

V ZD Lenart prekinili podjemno pogodbo z Brglezom

Direktor Jožef Kramberger, dr. med. specialist, pa je ob tem že takoj po uvedbi preiskave zapisal:

“Lahko potrdim, da so kriminalisti v našem zdravstvenem domu včeraj opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim specialistom medicine dela, prometa in športa. Kot veste je v Sloveniji izjemno pomanjkanje omenjenih specialistov. Ker naša specializantka medicine dela, prometa in športa še ni končala specializacije in jo še čakamo, nam je upokojeni specialist medicine dela, prometa in športa občasno pomagal pri realizaciji programa. Danes se je nameraval oglasiti v zdravstvenem domu, po telefonu nam je bilo sporočeno, da se gospod danes ne bo oglasil, kar pomeni kršenje podjemne pogodbe, zato smo polletno pogodbo na osnovi določila drugega odstavka 2. člena omenjene pogodbe z njim danes prekinili.”

Osumljena zdravnika delovala v sostorilstvu

Osumljena zdravnika, upokojeni Rajko Brglez in Izudin Kanlić, naj bi po podatkih Generalne policijske uprave in PU Maribor od leta 2011 izdala nekaj manj kot 14.000 zdravniških spričeval za več kot 400 podjetij oz. organizacij, med drugim tudi 90 različnih potrdil v povezavi s covid-19.

Motiv naj bi bilo koristoljubje, skupno naj bi pridobila okoli 1,2 milijona evrov, kar sta si delila. Po preiskavi je bil za oba odrejen pripor.

M. P.