Več vlomov v stanovanjske hiše na območju Selnice ob Muri in Pesnice

V zadnjem času se je na območju občine Šentilj pojavilo več vlomov v stanovanjske hiše, predvsem na območju Selnice ob Muri in na območju občine Pesnica.

Policija zato občane naproša, da v kolikor opazite sumljive osebe, ki si ogledujejo hiše ali sumljiva vozila, ki ne spadajo v samo okolico, da si zapišete registrsko številko. Prav tako  si poizkušajmo zapomniti čim več posebnosti o vozilu, številu oseb v vozilu in o tem nemudoma obvestite policijo na telefonsko številko 113 ali Policijsko postajo Šentilj, 02 650 08 50.

V jesenskem in zimskem času, ko so dnevi krajši in se hitreje stemni, se pojavljajo vlomi predvsem v popoldanskem in večernem času, ko lastnikov objektov ni doma. Storilci vlamljajo skozi okna in vrata, ter iz stanovanjskih objektov odtujijo predvsem denar in nakit, iz gospodarskih poslopij pa odtujijo razna orodja in material.

Zato policisti opozarjajo, da lahko za lastno varnost in varnost svojega premoženja največ storimo sami. Najboljša kombinacija zavarovanja objektov je kombinacija mehanskega in tehničnega varovanja.

Z mehanskim varovanjem se bo zmanjšala možnost, da storilci vstopijo v objekt, v kolikor pa že bodo storilci vstopili v objekt, pa bodo lastniki objekta zaradi tehničnega varovanja o tem takoj obveščeni.

S. B.