Večer v lasti smetarskega tajkuna

Del medijske hobotnice smetarskega tajkuna Martina Odlazka

“Na Primorskih novicah nov lastnik že odpušča novinarje. Todi novinarje Večera, ki zaman pošiljajo apele novemu lastniku, čaka podobna usoda. Novinarski ceh je doslej tiho spremljal in pozdravljal medijsko koncentracijo. In se ukvarjal z Madžari. Problem pa je spodaj.”

Tako je na Twitterju zapisal Miro Petek, nekdanji novinar časnika Večer in pri tem dodal hobotnico, ki jo obvladuje lastnik Primorskih novic in po novem tudi novi lastnik Večera, to je medijski, ali bolje rečeno smetarski tajkun Martin Odlazek.

Martin Odlazek

Zasebna lastnika Sašo Todorović in Uroš Hakl (prek družbe 2HT invest, d. o. o., s sedežem v Ljubljana – Polje) Večer prodajata prav Martinu Odlazku. Cena naj bi bila domnevno 2 milijona evrov, čeprav je Bojan Požar, lastnik portala Požareport.si, pred časom zapisal, da je cena bistveno nižja, vsaj ena ničla manj, kar pomeni 200 tisoč evrov in ne 2 milijona evrov.

Kakorkoli. Ob prodaji Večera se je oglasilo celo Društvo novinarjev Slovenije. Morda zato, ker je njihova predsednica hkrati tudi urednica Večera. Menda pa naj bi Večerovcem novi lastniki iz skupine smetarskega tajkuna Martina Odlazka, ki že obvladuje celo mrežo različnih medijev, zadnji teden zagotovili, da še ne bo dodatnih odpuščanj, poroča danes Siol.net.

Hobotnica, ki jo je objavil Miro Petek:

Več o tem lahko preberete tudi tukaj: Imperij medijskega tajkuna Martina Odlazka se krepi 

M. P.