Verica Mom: Še naprej želim aktivno sodelovati in odgovorno soustvarjati prihodnost življenja v naši občini

Verica Mom

Verica Mom prihaja iz kraja Skoke v Občini Miklavž na Dravskem polju. V Skokah živi od rojstva, od leta 1960, v tem kraju sta si z možem ustvarila tudi družino. Je mati dveh otrok in babica štirim vnukom ter vnukinji.

Na tokratnih lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra, kandidira za članico občinskega sveta, in sicer kot kandidatka na listi SDS, v volilni enoti 2, ki zajema kraje Dobrovce, Dravski Dvor in Skoke. Vprašali smo jo, kakšni so njihovi načrti, kaj nameravajo postoriti, da bo življenje v občini lažje in boljše.

Uvodoma vas prosimo za predstavitev, s čim se ukvarjate?

Po izobrazbi sem ekonomistka. Moja poklicna pot je kombinacija izkušenj, ki sem jih pridobivala na različnih delovnih mestih, trenutno pa svoje delo in izkušnje vlagam v vodenje družinskega podjetja.

Poleg tega ste tudi politično dejavni …

Od ustanovitve občine, leta 1998, sem aktivno vključena v postavljanje temeljev za uspešno delovanje. V 20-letnem obdobju obstoja sem opravljala funkcije podžupanje, predsednice Krajevnega sveta Skoke, občinske svetnice, predsednice nadzornega odbora in v zadnjem mandatu podpredsednice nadzornega odbora.

Na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra, ponovno kandidirate za občinsko svetnico. Kaj vas je vodilo pri tej odločitvi?

Naši občini se bliža nov mandat, kar predstavlja nove izzive, zato bi s svojim znanjem in izkušnjami želela še naprej aktivno sodelovati ter na ta način odgovorno soustvarjati prihodnost življenja v naši občini.

Živimo namreč v času, ko z vrtoglavo naglico spremljamo napredek na področju tehnologije in znanosti. Želja in tekma v pridobivanju materialnih dobrin nas vsak dan bolj oddaljuje drug od drugega. Pozabljamo na lastno življenje in življenje okoli nas.

 Kakšen je vaš program, kaj načrtujete?

V programu naše stranke sta prioriteti človek in ohranjanje življenja, zato se bomo s skupnimi močmi prednostno zavzemali za:

  • ZAGOTOVITEV ZDRAVEGA IN ČISTEGA OKOLJA ZA VSE OBČANE

(dokončanje izgradnje kanalizacije, ureditev varnih poti, skrb za čisto okolje, gozdove, čisto pitno vodo, zrak itd.)

  • MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE in POVEZANOST VSEH KRAJEV OBČINE

(prizadevali si bomo za dvig kakovosti življenja vseh generacij, pri čemer imamo v mislih podporo številnim projektom na različnih področjih v celotni občini: izgradnja centra z zdravstvenim domom, knjižnico, društvenimi prostori, prostori za druženje, povezanost mladih in starejših v smislu medsebojne pomoči itd.)

  • VZPODBUJANJE PODJETNIŠTVA IN KMETIJSTVA

(pomoč podjetnikom in kmetom pri zaposlovanju mladih, vzpodbujanje lokalne pridelave hrane, vzpodbude in pomoč mladim podjetnikom, davčne olajšave, skrajšanje upravnih postopkov itd.)

Z odraščanjem daleč od narave in njenih bitij izgubimo vsak stik z okoljem. Odraščanje v simbiozi z rastlinami, živalmi in ljudmi pa je tisto, kar omogoča spoznavanje in učenje v sobivanju in izoblikuje v človeku nalogo njegovega prispevka, kot prispevka razmišljanja sposobnega individuuma. Menimo pa, da je z oblikovanjem tega potrebno pričeti že v otroštvu.

Za župana se v vaši občini poteguje kar pet kandidatov: dve ženski in trije moški. Katerega izmed njih ste podprli v stranki?

Škarje in platno nadaljnjega razvoja naše občine bosta vsekakor v rokah bodočega župana ali županje naše občine.

Kot stranka SDS nismo podprli nobenega kandidata za župana, sama pa sem mnenja, da podpremo tistega, ki ima v sebi dovolj čuta in smisla za ohranjanje narave, skrb za sočloveka in medčloveške odnose.

 Za konec morda še vaš moto …

Ustavimo se in obogatimo življenje – vendar ne s stvarmi, ki imajo vrednost, ampak s stvarmi, ki so vrednote.

Kandidatna lista SDS za občinski svet Občine Miklavž na Dravskem polju.

M. P.