Veste zakaj bi morali v hladilnik postaviti papirnato brisačo ?

Vir: Avaza.ba

Papirnata brisača lahko igra pomembno vlogo pri ohranjanju svežine hrane v hladilniku. Ko hrana oddaja vlago, lahko ta vlaga povzroči nabiranje kondenza na notranjih stenah hladilnika.

Če se ta vlaga ne odstrani, lahko povzroči nabiranje plesni, bakterij in neprijetnih vonjav v hladilniku. Papirnata brisača lahko pomaga zmanjšati vlago v hladilniku, kar lahko podaljša svežino hrane in ohranja hladilnik bolj čist.

Da bi uporabili papirnato brisačo v hladilniku, jo preprosto položite na dno predala za zelenjavo ali na spodnjo polico hladilnika. Papirnata brisača bo absorbirala odvečno vlago in s tem zmanjšala verjetnost za nabiranje kondenza in neprijetnih vonjav. V primeru, da je hrana zelo vlažna, lahko papirnato brisačo zamenjate večkrat na teden, da se prepreči nabiranje vlage.

Pomembno pa je omeniti, da papirnata brisača ni rešitev za vso hrano. Nekatere vrste zelenjave in sadja, kot so npr. kumare in paradižniki, ne smejo biti shranjene v hladilniku skupaj s papirnato brisačo, saj lahko postanejo hrapavi in izgubijo svojo svežino. Prav tako ne shranjujte papirnate brisače skupaj s surovo meso ali ribami, saj lahko to povzroči kontaminacijo in širjenje bakterij.

Kot sklep lahko rečemo, da lahko uporaba papirnate brisače v hladilniku pomaga zmanjšati vlago in ohraniti hrano svežo dalj časa, vendar je pomembno upoštevati tudi druge smernice za shranjevanje hrane v hladilniku ter paziti na ustrezno higieno in varnost hrane.

Avtor: I.Z.