Videoposnetek: Nasilni Zlatan Čordić napadel snemalca televizije Nova24TV

Trenutek, ko raper Zlatan Čordić napade snemalca Nova24TV in mu ukrade kamero. (Posnetek zaslona: Twitter)

Slovenska policija je po petkovem protestu sporočila, da so med varovanjem sicer neprijavljenega shoda zasegli tudi pirotehniko in hladno orožje. Poleg tega se je zgodil tudi napad na snemalca Nova24TV.

Na shodu, ki ga spodbujajo stranke SD, LMŠ in Levica, je bilo nekaj sto udeležencev, je poročala Policija.

Zlatan Čordić oziroma samooklicani fužinski princ, nekaterim sicer bolj znan kot raper Zlatko, je napadel snemalca televizije Nova24TV. Nova24TV je objavila ekskluzivni posnetek dogajanja.

Ko so nato policisti popisovali Čordića, jih je ta po poročanju očividcev prepričeval, naj ga pustijo pri miru, ker ima doma otroke in ne bo mogel plačati kazni.

Čordić je sicer lepo pripet na državne jasli. Prispevke mu namreč že dolgo plačujemo državljani, že spomladi je bil deležen državne pomoči za v času epidemije v višini 1750 evrov, pa tudi zdaj bo deležen po 1100 evrov mesečno. To spada namreč v okvir interventnega zakona, kar je državni zbor potrdil ravno v četrtek. ‘Frajerju’ ni nič hudega. Nedvomno pa je deležen tudi ostalih socialnih transferjev.

No, kazenski pregon mu vseeno ne uide. Tega mora sprožiti že policija po uradni dolžnosti, hkrati pa tudi na Nova24TV ne bodo stali križem rok.

Čordića zelo podpirajo tudi v nacionalni RTV Slovenija, pa tudi v državni Slovenski tiskovni agenciji. Razlog je v tem, ker Čordić napada vlado, vodilnim (levičarjem) v RTV in STA pa to zelo ustreza.

Predsednik vlade Janez Janša je Čordićevo nasilje zato na Twitterju komentiral tako:

“Opogumljen s svojo promocijo na STA in RTV Slovenija postaja vse bolj nasilen. Odgovornost pa je na vodilnih obeh hiš.”

Za ogled kliknite na fotografijo.

Posnetek v celoti:

M. P.