Vlada in poslanci iz Gibanja Svoboda, ki podpirajo ta pogrom nad Mariborom, ravnajo antimariborsko in antislovensko

Mag. Dejan Kaloh in Franci Donko na današnji novinarski konferenci v Mariboru (vir: DK, Twitter)

Poslanec SDS mag. Dejan Kaloh in zaposleni na uradu za demografijo Franci Donko sta se na današnji novinarski konferenci odzvala na ukinitev urada za demokracijo s sedežem v Mariboru.

Vladajoči so naredili dve nedržavotvorni potezi: ukinjajo urad za demografijo in odmikajo izvajanje Zakona o dolgotrajni oskrbi.

Poslanec Kaloh je poudaril, da vlada Roberta Goloba in poslanci iz Gibanja Svoboda, ki podpirajo ta pogrom nad Mariborom, ravnajo antimariborsko in antislovensko.

Urad za demografijo je bil tisto sidrišče za obstoj slovenstva, ki je strateško celostno in vztrajno naslavljal velike demografske izzive, je poudaril Dejan Kaloh. Naravni prirast v Sloveniji je namreč negativen, zdaj pa Golobovi ukinjajo to izjemno pomembno institucijo za našo prihodnost.

Poleg ukinitve urada so odmaknili tudi izvajanje Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je Janševa vlada sprejela po trinajstih letih obljub, s tem pa bi končno uredili žgoče področje oskrbe starejših.

Urad za demografijo je oktobra 2020 ustanovila vlada Janeza Janše, delovati je začel jeseni 2021, vodil ga je Aleš Primc. V uradu je bilo 12 zaposlenih, zdaj so področje prenesli v domeno ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki ga vodi Luka Mesec (Levica).

Foto: Poslanec Dejan Kaloh in Franci Donko na novinarski konferenci v Mariboru (vir: Twitter, DK)

M. P.