Vlada podaljšala veljavnost bonov

Fotografija je simbolična. (vir: www.maribor-pohorje.si)

Vlada je na današnji seji podaljšala rok za unovčitev Bonov21 do 30. junija 2022. Lanski turistični boni bodo podaljšali z zakonom, t. i. PKP10, vlada je to že sprejela. Zdaj je podaljšala še rok za letošnje bone, kar lahko s sklepom stori sama.

Vlada je sprejela sklep o podaljšanju veljavnosti bonov za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi (Bonov21).

Ker je v Sloveniji epidemiološka situacija slaba, in ker skoraj polovica teh bonov (Bon21) še ni bila unovčena, se je Vlada Republike Slovenije odločila, da ukrep podaljša za najdaljše možno obdobje, kot ga predvideva zakon, in sicer do 30. junija 2022.

S tem bomo do konca tega leta preprečili množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevali k zmanjševanju števila okužb.

S podaljšanjem veljavnosti Bonov21 se bo spodbudilo povpraševanje domačih gostov tudi v prvi polovici prihodnjega leta, je še razvidno iz sporočila po seji vlade.

Boni21 so se začeli unovčevati 16. julija 2021, od takrat pa do 22. novembra 2021 je bilo unovčenih nekaj več več kot polovica vrednosti Bonov21.

Porabljena vrednost Bonov21 do tega datuma tako znaša 96,2 milijona evrov. Neporabljena vrednost Bonov21 v tem obdobju znaša 95,9 milijona evrov. Tu ni všteta vrednost rezerviranih bonov.

M. P.