Vozni park “socialno čutečega borca za upokojence”

Vozni park "socialnega reveža" Bandellija (vir: arhiv)

Očitno imajo vodilni samooklicanih borcev za upokojence radi drage in prestižne jeklene konjičke. Karl Erjavec se je vozil s porschejem macan, poslanec SAB Marko Bandelli pa ima kar tri luksuzna vozila.

In da ga morda ne zgrešite, ima tablico s svojimi kraticami: MB 1, MB 2 in MB 3.

Portal Siol je objavil fotografije treh poslančevih avtomobilov, ki jih ima redno parkirane v garažni hiši sredi Ljubljane. Prvi je bleščeč črni mercedes kupe. Koliko je poslanec zanj odšel ni znano, skoraj zagotovo pa je, da bi moral povprečen upokojenec s 600 evri pokojnine več kot deset let dajati na stran celotno pokojnino, preden bi si ga lahko kupil.

Drugi avtomobil poslanca “socialno čuteče upokojenske stranke” Bandellija je bolj športen, sname se mu lahko streho.

Tretji avtomobil Bandelija pa je BMW X6, katerega začetna cena je nekje nad 80.000 evrov.

Ob objavi fotografij in razkritij so se zato na družbenih omrežjih že pojavila vprašanja, kako Bandelli (mimogrede, priimek si je pred leti poitalijančil, iz Bandelj) in SAB lahko sodeluje z Levico, kjer javno napovedujejo, da bodo v morebitni novi koaliciji nacionalizirali stanovanja, z bajoneti nagnali podjetnike v morje in prerazporedili njihovo premoženje.

Bandelli je bil kratek čas v Šarčevi vladi kratek čas celo minister za evropske zadeve, doslej je zaslovel predvsem po izjavi, da njegovi “otroci doma jočejo”. Zaslovel je tudi po norčevanju iz poslanskega kolega Danijela Krivca (SDS), ko se je ta okužil z novim koronavirusom.

Zdaj je zaslovel še s tremi luksuznimi avtomobili. Pred tem tudi z zlato uro znamke Rolex.  Res bera kadrov stranke SAB, ki jo vodi Alenka Bratušek. Ni kaj. Same perle!

Fotografije Bandellijevega prestiža, vse na istem parkirnem mestu v ljubljanski garažni hiši, ob različnih dnevih.

Foto, vir: Siol.net in pozareport.si

S. B.