Voznik osebnega avtomobila naj bi umrl naravne smrti

S PU Maribor danes poročajo o nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 16. ure pod spodnjo postajo sedežnice Pisker, v smeri Ruš. Navajajo, da obstaja sum, da je pri 72-letnemu vozniku prišlo do naravne smrti. Zapisali so:

“Včeraj, okoli 16. ure je 72-letni Rušan pričel voziti osebni avtomobil po makadamski gozdni cesti izven naselja Lobnica, iz smeri parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker, v smeri Ruš. Ko je pripeljal po klancu navzdol do prvega desnega ostrega nepreglednega ovinka, je brez zaviranja zapeljal naravnost, čez vozišče in čez travnato površino, ki je ob levem robu vozišča, nato pa po strmem gozdnem pobočju. Tam je s prednjim desnim delom vozila trčil v manjše drevo. Po trčenju je njegova sopotnica v vozilu, ki se v prometni nesreči ni poškodovala, peš odšla v smeri Ruš poiskat pomoč. Voznik je namreč po trčenju ostal v vozilu in ni kazal znakov življenja. Iz vozila so ga rešili gasilci. Kljub oživljanju je voznik na kraju nesreče umrl.

Zdravnica, ki je ugotovila smrt voznika je odredila sanitarno obdukcijo. Vidne poškodbe pokojnega namreč ne kažejo na to, da bi umrl zaradi njih, temveč policisti sumijo, da je med vožnjo morebiti prišlo do naravne smrti voznika.”

Policisti bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

M. P.