Vožnja kot v akcijskem filmu: 7 km vozil s praznimi pnevmatikami

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so ob 2.50 uri pri kontroli prometa v naselju Leskovec ustavljali voznika osebnega avtomobila Audi A4, ki ni ustavil na znak policista, temveč je z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej.

Patrulja je zapeljala za bežečim voznikom in ga pri tem večkrat ustavljala s svetlobnimi in zvočni  znaki (sireno). Voznik ni upošteval znakov in je nadaljeval z vožnjo.

Izven naselja Fram so policisti uporabili sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil – stinger.

Voznik je kljub temu zapeljal preko bodičastih trakov, nato sta se sprednji pnevmatiki začeli prazniti. V naselju Radizel se je sprednja leva pnevmatika na avtomobilu Audi A4 popolnoma snela z platišča, voznik pa je z vožnjo kljub temu nadaljeval in naprej kršil cestnoprometne predpise.

Po sedmih kilometrih vožnje s praznimi pnevmatikami v naselju Polana so mu policisti Postaje prometne policije Maribor postavili blokado, ki jo je prav tako poskušal obvoziti, vendar mu ni uspelo. Trčil je v policijsko službeno vozilo in ustavil.

Policisti so voznika in potnika obvladali ter izvedli postopek. Ugotovili so, da je 20-letnik doma iz okolice Maribora, kot mladi voznik je vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi različnimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Tablici nista bili odtujeni.

Voznika so policisti preizkusili z elektronskim alkotestom in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat pokazal 0,25 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi več hujših kršitev cestno-prometnih predpisov, so sporočili s PU Maribor.

M. P.