Vsaj od stranke SD bi pričakovali pomoč, ne polena pod noge

Ruška poslanka Bojana Muršič iz vrst SD.

Vlada je pripravila drugi paket ukrepov za omilitev posledic krize z novim koronavirusom. Tako kot pri prvem so tudi pri tem sodelovali strokovnjaki različnih političnih prepričanj, skupino po pooblastilu Janeza Janše vodi prof. dr. Matej Lahovnik.

Vladajoči so predlog poslali tudi opozicijskim strankam, kot so SD, LMŠ in SAB.

Spomnimo. Prejšnja, tj. Šarčeva vlada, katere sestavni del so bile te stranke, k oblikovanju zakonskih predlogov SDS, na primer, ki je bila takrat v opoziciji, ni nikoli povabila.

V vladi pod vodstvom Janeza Janše so zdaj pričakovali, da bodo od koalicijskih strank prejeli dopolnila, sugestije, predloge za dopolnitev. Vendar so se zmotili.

Od LMŠ, ki je z nesposobnim Marjanom Šarcem dobesedno pobegnila iz vlade, je to pričakovano. Drugače pa je s stranko Socialni demokrati (SD), katere del je tudi ruška poslanka Bojana Muršič.

Namesto, da bi vsaj v SD zdajšnji vladi pomagali in ji poslali predloge za dopolnitev drugega protikoronskega paketa, vrednega okoli 2,8 milijarde evrov, ter s tem pomagali, zdaj po družbenih omrežjih izražajo nezadovoljstvo. In zavajajo.

M. P.