Vse se digitalizira, tudi nagrobniki: Skenirajte QR kodo in ugotovite, kakšno življenje so živeli pokojniki

Vir: Avaz.ba

Izguba najdražjih, pa tudi dejstvo, da mnogi niso imeli niti priložnosti srečati nekaterih družinskih članov, razen prek družinskih zgodb in starih fotografij, je spodbudilo idejo o digitalnem spomeniku, torej virtualnem prostoru, kjer je mogoče shranjevanje spomine  pokojnika.

QR spomenik 

Ideja je pravzaprav zelo preprosta. Namesto spomenika pokojniku z le imenom in priimkom ter datumom rojstva in smrti je mogoče s pomočjo QR kode ustvariti QR obeležje – spomin na življenje nekoga, opisano skozi življenjepis, fotografije, video ali avdio zapis. posnetke te osebe, da njihov spomin ostane živ in potem, ko je več ne bo…

Poleg tega, da takšen način ohranjanja spomina pomaga tistim, ki so osebo poznali, da se lažje spominjajo lepih trenutkov in ohranjajo spomin, je lahko izjemno pomemben tudi za otroke oziroma generacije, ki so se rodile po smrti osebe. . Kajti kakšen boljši način za spoznavanje družinskega člana, ki ga ni več, kot prek videa, v katerem govori, ali družinskih fotografij, piše Zimo.hr.

Vir: Avaz.ba

Kot pojasnjujejo iz Digi Memoriala, je vse gradivo, ki ga želi družina digitalizirati in shraniti v oblak, povezano s kodo QR, ki je vgravirana v ploščo iz eloksiranega aluminija. Sama ploščica ima na zadnji strani lepilni trak, ki se po odstranitvi zaščitne folije enostavno nalepi na nagrobnik s pritiskom in je odporen na zunanje pogoje.

Priča o životu

Dovolj je, da poskenirate kodo QR na mobilni napravi in ​​v nekaj trenutkih imate na dlani vse spomine, ki jih je družina odločila deliti.

To je lahko osmrtnica, biografija osebe, družinsko drevo, fotografije, video in zvočni posnetki, komentarji družinskih članov ali molitve. Vse vsebine so digitalizirane in oblikovana je personalizirana stran, kjer si je na enem mestu mogoče ogledati vse spomine, ki so bili digitalizirani.

Spomenik QR lahko podrobno pove zgodbo o življenju nekoga na več načinov, poroča Digi Memorial.

Zakaj ne bi uporabili sodobne tehnologije in omogočili prihodnjim generacijam srečanje s starimi starši ali drugimi družinskimi člani in prijatelji, ki so prehitro odšli.

Vir: Avaz.ba