Z novim koronavirusom okužena stanovalka doma upokojencev v Kidričevem

 V enoti ptujskega doma upokojencev v Kidričevem so danes zabeležili novo okužbo z novim koronavirusom. Po navedbah direktorice doma Vesne Šiplič Horvat je okužena stanovalka, ki je bila cepljena proti covidu-19 z dvema odmerkoma cepiva Pfizer in BioNTech. Prvi odmerek je prejela konec decembra in drugi odmerek januarja.

Omenjena stanovalka je bila med 5. in 11. marcem na zdravljenju v bolnišnici, po enem tednu bivanja v domu pa so se pri njej pojavili znaki, značilni za covid-19.

“Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja so jo odpeljali v bolnišnico Ptuj, kjer jo zdravijo na covidnem oddelku,” je danes po poročanju STA sporočila direktorica Šiplič Horvat.

Etažo, kjer je omenjena stanovalka bivala v domu, so uredili v sivo cono, kar pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in jih bodo testirali v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi.

Obiski v enoti, kjer biva nekaj manj kot 70 starostnikov, so še naprej možni ob doslednem upoštevanju predpisanih ukrepov in v za to namenjenih prostorih. Obiskovalce prosijo, da dosledno upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Na obisk naj prihajajo le, če so popolnoma zdravi.

Dom upokojencev Ptuj ima pet enot, poleg Ptuja in Kidričevega še v Muretincih, Juršincih in Kopru. Okužbe z novim koronavirusom pri stanovalcih so nazadnje beležili sredi februarja.

M. P.