Z ukradenim avtomobilom povzročili težjo prometno nesrečo, nato zaprosili za azil

Pet ilegalnih migrantov je prišlo iz Bihaća, avto so ukradli v Sisku, nelegalno prišli v Slovenijo, nesrečo povzročili izven naselja Tepanje, nato zaprosili za azil in policisti so jih odpeljali v azilni dom.

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

V petek se je na avtocesti pri Tepanju zgodila prometna nesreča, ki so jo povzročili migranti. Ti so pred tem ukradli avtomobil v Sisku. Po nesreči pa so v Sloveniji zaprosili za azil, policija jih je odpeljala v azilni dom.

 

Policisti so zapisali, da je skupina petih tujcev, v kateri so bili 19-letni državljan Libije, 26-letni državljan Maroka in 36- ter dva 28-letna državljana Alžirije na različne načine pripotovala iz matičnih držav v Bosno in Hercegovino.

Iz Bihača so v noči iz 9. na 10. 5. 2019 odpotovali proti Hrvaški, kamor so državno mejo prestopili na nedovoljen način. V bližini Siska so v jutranjih urah ukradli osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob cesti s ključi v vozilu. Z avtomobilom je skupina pot nadaljevala proti Sloveniji.

Tudi državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo so prestopili na nedovoljen način in v nadaljevanju potovali po avtocesti A4 od Ptuja proti Ljubljani.

Izven naselja Tepanje so bili na avtocesti A1 udeleženi v prometni nesreči in so s kraja nesreče pobegnili. Policija je v koordinirani akciji takoj po nesreči izsledila in prijela tri tujce, dva pa okoli 15. ure v bližnjem gozdu. Med postopkom so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito, zaradi česar so bili v nadaljevanju prepeljani v azilni dom.

Policisti so pri tem še ugotovili, da so bili trije tujci iz skupine v preteklosti že obravnavani za nelegalen prihod v Slovenijo in v postopku predani na Hrvaško. Zdaj pa so se vrnili po tej poti.

Po objavi novice je na družbenih omrežjih zavrelo. Eden izmed sogovornikov je zapisal, da sta se 72-letna zakonca za las izognila nesreči, avto pa je popolnoma uničen.

M. P.