Za dnevne migrante negativen test za vstop v Avstrijo obvezen od prihodnje srede

Od srede, 10. februarja, bo negativen izvid testa na novi koronavirus ob vstopu v Avstrijo obvezen tudi za dnevne migrante. Enkrat na teden se bodo morali registrirati in ob tem predložiti negativen izvid testa, določa danes objavljeni odlok avstrijske vlade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dnevni migranti, ki hodijo na delo v Avstrijo, se bodo morali enkrat tedensko registrirati.

Ob tem bodo morali predložiti negativen izvid testa PCR ali antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni, piše v odloku, ki ga je danes objavilo avstrijsko ministrstvo za socialne zadeve.

Priznali bodo le teste, ki jih bo opravilo usposobljeno osebje, tako da testi, ki jih človek opravi sam, ne bodo veljali. Registracija bo možna od nedelje, 7. februarja, obvezna pa bo od srede, 10. februarja.

Za ostale ljudi, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena, ki pa jo je mogoče po petih dneh končati s predložitvijo negativnega rezultata testiranja na novi koronavirus. Testiranje je mogoče opraviti tudi 24 ur po prihodu v državo, kar velja tudi za dnevne migrante.

M. P.