Za Magno bodo zakon spreminjali za nazaj

Magna v Hočah.

Vlada bo za Magno, ki je zgrajena na vodovarstvenem območju v Hočah, naknadno spreminjala zakonodajo. Za nazaj. Mnenja o tem so zelo deljena, številni opozarjajo na korupcijo.

Navajajo, da objekt na vodovarstvenem območju, ki je bil zgrajen s podporo stranke SMC, ni varovanje okolja, pač pa korupcija in klientelizem na način SMC.

Sporočilo po včerajšnjem sestanku med ministroma Zdravkom Počivalškom (za gospodarstvo) in Juretom Lebnom (za okolje) ter predstavniki okoljevarstvene organizacije Rovo je bilo, da bo vlada spreminjala obstoječi zakon o Magni, zakon o vodah pa bo pustila takšen, kot je.

To pomeni, da bo zakon o vodah veljal za vse državljane in podjetnike, le za Magno v Hočah bo drugače.

Po sestanku so iz Rova sporočili, da se bodo odpovedali upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja. Vendar pa to dovoljenje še vedno ni pravnomočno. Počakati je treba na iztek 30-dnevnega roka po datumu izdaje.

Veljavno bo šele takrat in to le v primeru, če res ne bo nobene pritožbe.

V tem času pa Magna še ne more začeti s proizvodnjo. V Magni, kjer so napovedali začetek organizacijskih priprav na selitev proizvodnje nazaj v Gradec, včerajšnjih dogodkov niso komentirali.

M. P.