Za osumljenega za umor partnerke Sabine v Dravogradu odrejen pripor

Fotografija je simbolična.

S Policije so sporočili, da so jih v soboto, nekaj čez 21. uro, iz Regijskega centra za obveščanje obvestili, da je na območju Dravograda nekdo hudo poškodoval žensko.

Policista, ki sta štiri minute po obvestilu prišla na kraj, sta v stanovanjski hiši našla žensko, ki ni kazala znakov življenja.

V hiši je bil v času njunega prihoda tudi osumljeni, ki sta mu odvzela prostost, in takoj začela z oživljanjem ženske, vse do prihoda reševalne ekipe.

Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in  okrožna državna tožilka.

Ugotovili so, da je 38-letni moški, kljub izrečenemu ukrepu prepovedi približevanja, vstopil v stanovanjsko hišo in napadel 33-letno partnerko, ki je bila v hiši sama, ter jo z uporabo
fizične sile tako hudo poškodoval, da je naslednje jutro v slovenjegraški bolnišnici poškodbam podlegla.

38-letnika so včeraj popoldne, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja  privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je po zaslišanju odredila pripor. Za storjeno
dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Kaznivo dejanje nasilje v družini je 33-letnica prijavila 13. aprila letos. O prijavi so obvestili dežurnega državnega tožilca, ki je je usmerjal postopek, priporni razlogi za osumljenca pa niso bili izpolnjeni, zaradi česar so mu istega dne izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Preiskovalna sodnica je ukrep potrdila in ga v nadaljevanju podaljšala do 12. junija
2022.

Glede ukrepa prepovedi približevanja je tako, da ga policist izreče za 48 ur in ga nemudoma pošlje v presojo preiskovalnemu sodniku. Ta ga lahko razveljavi, praviloma pa ga potrdi in tudi podaljša do 15 dni.

V konkretnem primeru so policisti Policijske postaje Dravograd redno opravljali nadzore. Nazadnje na dan umora, okoli 19. ure. Kršitev niso ugotovili, prav tako jih o morebitnih kršitvah umorjena ni obveščala.

Poročali smo že, da je 33-letno Sabino umoril nekdanji nogometaš, 38-letni Robert Pevec, dva otroka sta ostala brez mamice. Moje Podravje

Robert Pevec osumljen, da je umoril svojo ženo. FOTO: Facebook

M. P.