Za podelitev koncesije izbran tudi dom starostnikov v Rušah

Ruše

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo zaključek postopka podelitve koncesij za 11 izbranih domov starostnikov. Med izbranimi domovi je kandidiralo tudi podjetje SeneCura, ki se je na razpis za podelitev koncesije prijavilo z lokacijo v Rušah, za katero je prejelo visoke ocene.

V Rušah je s koncesijo predviden nov dom starostnikov s 150 posteljami na že izbrani lokaciji.

V sodobnem domu bo večina enoposteljnih sob, ki bo uporabnikom zagotovila dostojno in udobno bivanje.

Predmet in pogoj podelitve koncesije je bil tudi začetek opravljanja storitev v letu 2022, kar pomeni, da bi glede na podeljeno koncesijo moral dom starostnikov v Rušah pričeti delovati najkasneje do 31. decembra 2022.

Podelitev koncesije in izgradnja doma starostnikov v Rušah je pomemben napredek v občini in bo pomenil izpolnitev več kot 20 let trajajoča prizadevanja. Investicija hkrati prinaša tudi možnosti dodatnih zaposlitev in vsestranskega razvoja lokalne skupnosti.

Na spletni strani občine Ruše so ob tem zapisali, da je negativna klima v določenih lokalnih skupnostih istega koncesionarja odvrnila do investiranja in gradnje v dveh občinah, ki sta tako ostali brez doma starostnikov.

Med izbranimi lokacijami podjetja SeneCura s po 150 posteljami sta še Mozirje in Šentjernej. V Šentjerneju so izpostavili, da bo to prineslo 50 novih delovnih mest, dom bo vključen v t. i. javno mrežo institucionalnega varstva, cene bodo primerljive z domovi v državni lasti, zato je odveč vsaka tovrstna skrb. Podobno velja tudi za Ruše.

M. P.