ZAGORELO V MIKLAVŠKIH PEKARNAH

To nedeljo so priljubljene Miklavške pekarne v Miklavžu na Dravskem polju zajeli ognjeni zublji. Škoda presega milijon EUR, vodstvo pa je že sporočilo, da ostajajo vse njihove prodajalne zaprte.

Iz prostorov Miklavških pekarn v ulici Nad izviri se je okoli 19. ure začel valiti gost dim, ogenj pa je ob prihodu gasilcev v notranjosti že zajel del proizvodnih prostorov. Poleg milijonske škode so bile štiri osebe prepeljane v UKC Maribor.

Začetni požar okoli 18.30 so poskušali z gasilnimi aparati pogasiti zaposleni, vendar jim to ni uspelo.

Mariborski poklicni gasilec Sandi Šeligo, vodja intervencije je povedal, da je izvozilo 11 pripadnikov Gasilke brigade Maribor s tremi vozili, aktivirano pa je bilo domače PGD Miklavž.

»V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in med 300 do 400 m2 ostrešja. Zaradi požara so reševalci v UKC Maribor prepeljali štiri osebe. Dva zaposlena in poklicnega gasilca zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj,« je zapisal Šadl in dodal, da so požar malo pred pol deveto zvečer pogasili gasilci.

Prve ugotovitve kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah.

K. V.

Foto: FB