Zakaj je Dušan Vučko utihnil?

Direktor službe DVK Dušan Vučko. (vir: nova24tv.si)

Član državne volilne komisije (DVK) Drago Zadergal je že v začetku decembra podal predlog, da bi bili zapisniki vseh volišč javno objavljeni. Direktor DVK je podal drug predlog, ki bi bil tehnično veliko bolj smiseln, a ga kasneje ni več zagovarjal, komisija pa ga s strani predstavnikov Levice, SD in LMŠ ni podprla.

 “S tem bi dosegli neke vrste digitalizacijo na podlagi tistega zakonskega pogoja o objavi rezultatov na volišču, ki že sedaj obstaja in bi ga lahko videli vsi volivci in to ves čas,” o predlogu, ki ni bil sprejet, pravi Zadergal.

Član državne volilne komisije Drago Zadergal je v torek na seji Državne volilne komisije (DVK) predlagal, da bi bili zapisniki z vseh volišč javno objavljeni. “To sem predlagal že v začetku decembra in na posvetu pred samo sejo, ki smo jo imeli. S strani Dušana Vučka je bil na posvetu dan drug predlog, da se objavljajo A4-listi, torej prepisi iz razglasov rezultatov po voliščih zato, ker bi to bilo tehnično bistveno bolj smiselno,” je dejal Zadergal.

Ti listi bi se tako lahko poskenirali, se naložili v sistem in se objavili za vsako volišče. Po mnenju Zadergala je ta predlog smiseln, ampak ga Vučko ni več zagovarjal in večina DVK ga ni več potrdila.

Več o tem lahko preberete na povezavi: Nova24TV

M. P.