Zakaj v UKC Maribor odpadajo operacije

Okužbo z novim koronavirusom so do 14. ure potrdili pri 57 osebah. Testirali so 2270 oseb, še ob 12. uri je bilo potrjenih 10 primerov manj. Od torka zvečer je število potrjenih primerov okužbe naraslo za 23, kar je največji dnevni prirast novookuženih pri nas doslej.

V UKC Maribor zaradi pojava novega koronavirusa in izolacije dela zaposlenih odpadajo nekatere operacije, pri katerih bolniki po operativnem posegu potrebujejo intenzivno terapijo.

V prihodnjih dneh bodo začeli načrtno zmanjševati število nenujnih operacij in ambulantnih obravnav.

V UKC so zaenkrat hospitalizirani trije okuženi z novim koronavirusom. Vsi se počutijo dobro. Predvidevajo, da jih bodo iz bolnišnice odpustili v roku enega tedna. Če se ne bo kaj zapletlo.

Pri dveh novih primerih okužb, o katerih so iz UKC Maribor poročali danes, naj bi šlo za osebi iz Lenarta, ki sta zaposleni v bolnišnici v Murski Soboti. Trenutno sta v izolaciji na domu.

Trenutno v UKC Maribor manjka 35 zaposlenih, ki so v samoizolaciji, s tem želijo preprečiti širjenje virusa.

Zato je delo okrnjeno in odpadajo nekatere operacije, pri katerih bolniki po operativnem posegu potrebujejo intenzivno terapijo. To so kardiokirurški, nevrokirurški in torakalni bolniki.

M. P.