ZAKLJUČEVANJE POLJČANSKEGA PODVOZA IN OBVOZNICE

Poljčane so že celo leto eno samo veliko gradbišče. Povsod tovornjaki, hrup, zaprte so posamezne ceste, obvozi ipd.

Poljčane bodo z moderno zasnovnima podvozom in nadvozom zares dobile podobo moderne občine. In kdaj bodo dela končana? G. Stanislav Kovačič, župan občine Poljčane, je pojasnil, da potekajo dela dokaj normalno, velika ovira je le letošnje deževje, saj se vedno znova nabira voda v gradbenih jamah. Vendar vseeno sledijo terminskemu planu. Ob stabilnejšem vremenu bi lahko delali še z večjim tempom.

Do konca avgusta naj bi bil vzpostavljen promet na novih tirih, dva tira bosta že položena preko podvoza. Če bodo dela nadaljevali s takšnim tempom, bodo dela dokončana celo nekaj mesecev predčasno.

Na Spodnji Brežnici pa je dela zadržalo posedanje trase. Zaradi močvirnatega terena je bilo potrebno traso obtežiti. Sedaj, ko se je trasa posedla, so navožen material odpeljali.

Rok za odstranitev obeh nivojskih prehodov in otvoritev trase je novembra letos, podvoz pa po neuradnih podatkih januarja 2019.

V naslednjih dveh mesecih bo potekala rekonstrukcija ceste Lušečka vas – Stara vas v dolžini 350 m, z javno razsvetljavo skozi naselje. Vrednost omenjene naložbe je okoli 100.000 EUR.

Renovacije so potrebne tudi bivši hotel, kinodvorana, provizorij.

K. V.

Foto: poljcane-slovenskabistrica.si