Žan Mahnič: Me veseli, da sem s svojimi argumenti prepričal tudi Roberta Goloba !

Posnetek zaslona

Sodeč po navedbah medija N1 so imeli poslanci vladajočega gibanja prejšnji četrtek sejo poslanske skupine. Slednje pa se niso udeležili le poslanci, ampak tudi predsednik stranke Golob. Razprava na temo aktualnih zadev naj bi bila po navedbah medija “dolga in grozna”. Sprožil naj bi jo eden od poslancev, ki je zagovarjal prepričanje, da predsednica Državnega zbora RS prevečkrat ravna samovoljno.

Spomnimo: Klakočar Zupančičeva je nazadnje ostala zadržana, ko si je premier čez noč domislil, da mora Irena Šinko nemudoma oditi z mesta kmetijske ministrice. “Ministrica za kmetijstvo je vsaj kar se tiče kabineta predsednice državnega zbora sodelovala odlično,” je vztrajala. Ker je bil Šinkova vseskozi prisotna na posvetu za boljšo prihodnost živali, je povedala, da ministrico spoštuje in ji želi vse dobro. Omenjeni poslanec naj bi v zvezi s tem menil, da bi morala Klakočar Zupančičeva odstopiti. Med burno razpravo pa naj bi nato enako pričakovanje izrazil tudi sam predsednik stranke Golob.

Po poročanju medija so se poslanci strinjali, da soliranje ni najboljše, a večina naj bi vendarle podprla Klakočar Zupančič in izrazila prepričanje, da bi ta še naprej morala opravljati funkcijo predsednice Državnega zbora RS. Strinjali so se namreč z oceno, da bi odhod vidne predstavnice stranke imel vpliv na padanje podpore vladajoči stranki. Ravno tako naj bi se jim zdelo, da ni prav, da se na takšen način obračunava v ljudmi. Ob pozivu k odstopu naj bi Klakočar Zupančičeva dejala, da bo svojo odločitev še sporočila.

Žan Mahnič pa je na socialnem omrežju X oz. Twitter zapisal: Me veseli, da sem s svojimi argumenti, zakaj mora Urška Klakočar Zupančič odstopiti, prepričal tudi predsednik vlade RS Roberta Goloba. Hvala za podporo!

Avtor: A.V.