Žan Mahnič: Mojca Pašek Šetinc ne deluje po zakonu, ampak po liniji osebnih zamer

Žan Mahnič, poslanec SDS, na sredini novinarski konferenci (vir: sds.si)

V tem tednu so izredno odmevale nepravilnosti pri vodenju preiskovalne komisije pod vodstvom Mojce Pašek Šetinc, poslanke Golobovega Gibanja Svobode.

Nepravilnosti je na novinarski konferenci predstavil poslanec Žan Mahnič.

Mahnič je poudaril, da so bili v sredo ponovno priča eklatantni zlorabi preiskovalne komisije, ki jo vodi Mojca Pašek Šetinc. Povedal je, da je ta preiskovalna komisija namenjena zlorabi zakonov in parlamentarne preiskovalne komisije. “Komisija pod vodstvom Mojce Pašek Šetinc je zahtevala račune Novih Obzorij in vseh, s katerimi je to podjetje poslovalo. Zdaj bi komisija zahtevala še račune vseh, ki so poslovali s podjetji, ki so poslovala z Novimi Obzorji. S to zlorabo želijo priti do bančnih računov gospodarskih družb, ki nimajo nobene veze z državo. Gre za zlorabo preiskovalne komisije” je dosedanje delovanje predstavil Mahnič.

V drugem delu novinarske konference je poslanec Mahnič povedal, da se je na današnji seji preiskovalne komisije zgodila zavestna kršitev zakona, saj je predsednica komisije Mojca Pašek Šetinc njega in poslanca Janeza Magyara razrešila kot člana komisije in ju določila za priči. Po mnenju Žana Mahniča se je to zgodilo, ker sta bila zanjo moteča in ker sta postavljala neprijetna vprašanja.

Poleg poslancev Žana Mahniča in Janeza Magyara je predsednica preiskovalne komisije za priče določila tudi Janeza JanšoJelko GodecEvo IrglFranca BreznikaDejana KalohaBranka GrimsaAlenko Jeraj in Jožeta Tanka. Poslanec Mahnič meni, da gre za poslance, ki so glasni in so trn v peti njenemu nezakonitemu vodenju komisije. Meni da je to nedopustno in da je na njihovi strani tudi odločba Ustavnega sodišča RS. V kolikor so pravne možnosti za pritožbo, se bo na odločitev tudi pritožil.

Žan Mahnič: “Mojca Pašek Šetinc, ki je tako polna sovraštva in jeze do SDS, ne deluje po zakonu, ampak po liniji osebnih zamer. Opozoril sem jo tudi na odločbo Ustavnega sodišča, ki je ugotovilo, da je člen, po katerem me je izločila iz komisije, neustaven.”

Poleg poslancev Žana Mahniča in Janeza Magyara je predsednica preiskovalne komisije za priče določila tudi Janeza JanšoJelko GodecEvo IrglFranca BreznikaDejana KalohaBranka GrimsaAlenko Jeraj in Jožeta Tanka. Poslanec Mahnič meni, da gre za poslance, ki so glasni in so trn v peti njenemu nezakonitemu vodenju komisije. Meni, da je to nedopustno in da je na njihovi strani tudi odločba Ustavnega sodišča RS. V kolikor so pravne možnosti za pritožbo, se bo na odločitev tudi pritožil.

M. P.