Zasegli orožje in prepovedano drogo

Foto: PP Ruše

Policisti Policijske postaje Ruše so zaradi groženj bivši partnerki in njenim sorodnikom oz. zaradi nasilja v družini, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri 49-letnem občanu iz okolice Slovenske Bistrice. Pri hišni preiskavi je sodeloval tudi policist – vodnik službenega psa, skupaj s službenim psom policije.

Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli malokalibersko puško neznane znamke z nameščenim daljnogledom, pripadajočih 128 nabojev in 63 različnih petard. Zasegli so mu tudi manjšo količino posušene zelene rastline, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, izdali pa mu bodo tudi odločbo o prekršku v t. i. v hitrem postopku, zaradi kršitev Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Po prejemu analize zasežene posušene rastline bodo enako ravnali tudi zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, seveda, če bo analiza potrdila sum, da gre za konopljo, so sporočili s PU Maribor.

M. P.