Zasegli štiri vozila, nekdo napihal dobra dva promila

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Policisti Policijske uprave Maribor so tudi včeraj obravnavali povečano število voženj v cestnem prometu pod vplivom alkohola, povečano število kršitev, povezanih s hitrostjo vožnje, pa tudi vožnje vozil brez  ustreznega vozniškega dovoljenja.

Pri tem so izpostavili nekaj najhujših primerov, in sicer:

Včeraj ob 9.20 so policisti v Dvorjanah (občina Duplek) ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Rover 200, ki je bil označen z dvema različnima registrskima tablicama. Ugotovili so, da nobena od njiju ne pripada temu vozilu, osebni avtomobil pa je neregistriran in nezavarovan. Ob tem voznik nima vozniškega dovoljenja.

Ob 17.20 so imeli policisti v Miklavžu na Dravskem polju v postopku voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes 350 ML, ki ga je vozil 33-letni voznik iz Miklavža na Dravskem polju. V postopku so ugotovili, da mu je bila leta 2018 izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zaradi česar nima pravice voziti vozila. Za nameček je imel na vozilu nameščeni še registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil.

Ob 17.45 so pri hotelu Areh na Pohorju ustavili 22-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke Subaru Justy, ki ni bilo označeno z registrskima tablicama. Ugotovili so, da je osebni avtomobil vozil v času, ko njegovo vozniško dovoljenje, zaradi izrečenega začasnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja, ni bilo veljavno.

Ob  21.45 so na območju Miklavža na Dravskem polju ustavili še voznika osebnega avtomobila znamke Honda  Civic, ki ga  je vozil 44-letnik iz Hajdine. V  postopku so policisti ugotovili, da ima voznik določene zdravstvene težave in bi zaradi tega moral že pred časom na kontrolni zdravstveni pregled. Ker tega ni opravil, nima več pravice voziti motornega vozila.

Zoper  vse  so  policisti  izvedli predpisane sankcije in vsem tudi zasegli vozila, ki so jih vozili.

Napihal dobra dva promila

Sinoči, okoli 18.45 je 44-letni voznik osebnega avtomobila, v krožišču v Spodnjih Hočah, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski del ograje. K sreči tam takrat tam ni bilo pešcev. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,04 mg/l alkohola.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog, pristojnemu sodišču pa bodo podali tudi obdolžilni predlog, so sporočili s PU Maribor.

M. P.