Zaslužkarji v javnem sektorju: Direktor muzeja je na račun prejel 22 tisočakov!

Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo tokrat ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

Plače v javnem sektorju so že dolgo časa predmet številnih razprav in polemik v družbi. Razprave o tem, ali so plače v javnem sektorju previsoke ali prenizke, so še posebej intenzivne v luči prizadevanj za prenovo plačnega sistema in pozivov k reševanju težav nizkih plač.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden direktor Muzeja in galerije mesta Ljubljane, ki je maja na svoj račun prejel najvišje nakazilo v javnem sektorju, in sicer 22.062 evrov.

Drugo mesto zaseda direktor kulturnega doma oziroma javnega zavoda Festival Ljubljana, ki je maja prejel plačilo v višini 19.473 evrov. Tretje mesto pa zaseda direktor Splošne bolnišnice Izola, ki je prejel izplačilo v višini 17.703 evrov. V prvo peterico spadata še strokovni direktor izolske bolnišnice, ki je maja prejel plačo v višini 17.417 evrov ter višji zdravnik specialist v Splošni bolnišnici Trbovlje, ki je prejel 16.969 evrov, poroča Mariborinfo. 

Na šestem mestu je učitelj Osnovne šola Zadobrova, ki je prejel 16.562 evrov ter višji zdravnik specialist, zaposlen v Splošni bolnišnici Brežice, ki je maja zaslužil 16.133 evrov. Osmo mesto pa zaseda višji zdravnik specialist Osnovnega zdravstva Gorenjske, ki je prejel 15.562 evrov.

Na devetem mestu je višji zdravnik specialist, zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana s 15.398 evri, prvo deseterico pa zaključuje direktor Živalskega vrta Ljubljana, ki je na račun dobil 15.297 evrov.

L.S.