sobota, 13 aprila, 2024
Doma Dogodki Zastoji na vstopu v Slovenijo na kontrolni točki na Šentilju

Zastoji na vstopu v Slovenijo na kontrolni točki na Šentilju

(vir: PU Maribor)

Na mejnem prehodu Šentilj prihaja do zastojev, saj poteka zdravniški nadzor potnikov, ki prihajajo iz Avstrije v Slovenijo. Zastoji so bili že tudi včeraj.

S Policijske uprave Maribor ob tem navajajo, da do zastojev prihaja v veliki meri zaradi tega, ker potniki niso pripravljeni na kontrolo in na formalnosti, ki jih morajo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki povzroča nalezljivo bolezen covid-19, opraviti.

Potnike opozarjajo, da bodo formalnosti opravili veliko hitreje, če si bodo dokumente, potrebne za vstop v Slovenijo, pripravili še pred kontrolo na meji. “Zelo zamudno je namreč, če potniki šele na kontrolni točki pričnejo iskati dokumente po vozilu ali prtljažniku,” so zapisali.

Od 4. aprila je za osebe, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine in so zdrave, zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odrejena obvezna karantena. Tistim, ki kažejo znake okužbe, pa je po vrnitvi iz tujine odrejena izolacija.

Navodilo ne velja za delovne migrante in osebe, ki opravljajo prevoz blaga v Sloveniji ali so v tranzitu, ter za osebe, ki potujejo čez Slovenijo v drugo državo v istem dnevu.

Velja pa za delavce, ki prehajajo mejo zaradi sezonskega opravljanja del.

Vir: PU Maribor

M. P.