Zgornja Kungota: V 400 let stari zidanici zaživela Hiša 1624

Otvoritev Hiše 1624 (vir: Občina Kungota)

Na obronkih gornjih Slovenskih goric, bogatega vinorodnega okoliša Podravje in v neposrednem stiku z avstrijsko Južnoštajersko vinsko cesto je družina Leber v dveh letih oživila spomeniško zaščiteno zidanico iz začetka 17. stoletja.

Hiša 1624 se nahaja v Zgornjih Vrtičah, v Zgornji Kungoti.

Lebrovi so v 500 dneh zidanico preobrazili v butični hotel s 4 sobami in spremljajočo ponudbo z notranjim bazenom, notranjo in zunanjo savno, prostorom za masaže, jedilnico, kuhinjo in vetrino z lastnimi vini Vina Leber.

Vsakega obiskovalca poboža že okolica, v kateri se nahaja kmetija in nov butični hotel – Hiša 1624 – kar je letnica, ki je bila identificirana na pročelju hiše. Je pa prav tako tudi notranjost topla, z ohranjanjem originalnih materialov in barvnih tonov, ki izražajo karakter historičnega objekta.

Lebrovi ustvarjajo na svoji kmetiji in razvajajo goste z aktivno prisotnostjo kar treh generacij. Ustvarjanje zgodb, prepletenih s tradicijo vin, tradicionalne slovenjegoriške kulinarike, ki raste in se razvija skupaj z odzivi obiskovalcev in potrebami po razvoju kmetije, so gonilo razvoja včeraj, danes in jutri.

Stene Hiše 1624 so tako trdne in stabilne, kakor je moč, ljubezen in pripadnost družine Leber. Zato je in bo doživetje v apartmajih in sodobnem velnesu tista pikica na i njihove ponudbe.

Vir in foto: Občina Kungota

M. P.