Zlatan Čordić vse bolj predrzen

Zlatan Čordić napadel dr. Milana Kreka. (vir: družbena omrežja)

Raper Zlatan Čordić je včeraj v eni od ljubljanskih ulic skupaj s še eno osebo pričakal direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) dr. Milana Kreka. Skupaj sta mu sledila in ga snemala med zastavljanjem vprašanj, Čordić je to nato objavil na Facebooku, predstavljal se je kot novinar.

Danes se je Čordić posul s pepelom in zapisal, da se »na napakah učimo«, da »človek dela napake, eden od teh je tudi moj včerajšnji intervju«. »Za svoje nespametno dejanje do gospoda Kreka, se mu globoko opravičujem«, je zapisal Čordič.

Iz zapisa je razvidno, da se še danes predstavlja za novinarja, kar je noro, saj je daleč od tega. Tako kot je tudi tisoč svetlobnih let daleč od slovenskega največjega pisatelja Ivana Cankarja, kar bi tudi rad bil.

Nadalje je dvomljiva tudi iskrenost današnjega opravičila dr. Kreku, zdravniku in direktorju NIJZ.

Čordić se je namreč na napad na ljubljanskih ulicah na dr. Kreka vnaprej pripravil. Šlo je za načrtovano dejanje. Včeraj je namreč ob 15.07 na Facebooku objavil vprašanje: “Kaj bi vprašali Milana Kreka, če bi imeli to možnost?” Že to je dalo slutiti njegov namen. Napad se je zgodil dobro uro kasneje, nekaj po 16. uri.

Včerajšnji Čordićevo dejanje je nato naletelo na izredno negativne odzive. Proti njemu so sproženi tudi nekateri postopki, na delu so tudi policisti.

Pod objavo posnetka nadlegovanja dr. Kreka pa so se na Čordićevem profilu usuli različni komentarji. Številni so bili tudi obtožujoči.

Oglasil se je tudi Anis Ličina, znan kot eden od udeležencev (organizatorjev?) zadnjih nasilnih protestov v Ljubljani. Postavil se je v bran Čordića. Eden od Čordićevih sledilcev pa je zapisal: “Treba na dom it … vsakemu posebi … ponoči.” 

Oporekala mu nista niti Čordić niti Ličina. Stvari gredo torej preko vseh mej.

Iz objav na družbenih omrežij je tudi razvidno, da naj bi Čordić “po zasledovalnem napadu na direktorja NIJZ dr. Milana Kreka povedal, da je sam imel virus – torej COVID 19 -, tako kot njegovi domači. Veselo pa je brez maske skakal in lazil naokoli, tudi po nezakonitih protestih – in torej trosil ali širil COVID-okužbo!”

Sicer pa je Čordić znan po izgredih, ko se je v Ljubljani spravil nad harmonikarja, nato še na poveljnika garde Slovenske vojske, poskušal je ukrasti kamero snemalcu NovaTV24, namenoma in brez obrazne zaščite je pozival k ukinitvi sredstev za Slovensko vojsko, zdaj je ustrahoval še dr. Kreka.

Poznavalci opozarjajo, da “zalezovanje, ustrahovanje in nadlegovanje ljudi na cesti proti njihovi volji ni nič drugega kot terorizem”. “Naslednjič bo osebek še bolj vsiljiv in nasilen,” dodajajo.

Vprašanje Zlatana Čordića na enem od njegovih FB-profilov, 23. november 2020, ob 15.07.

Zlatan Čordić na nedavnem nastopu na TV Slovenija (z izrezano masko). Vir: zajem zaslona
Zlatan Čordić je bil brez maske tudi na enem od zadnjih protestov in nato žalil policiste ter slovenske državljane. (vir: Novartv.si)
Trenutek, ko raper Zlatan Čordić napade snemalca Nova24TV in mu ukrade kamero. (Posnetek zaslona: Twitter)
Zlatan Čordić je bil na petkovih protestih v Ljubljani med glasnejšimi. (vir: zajem zaslona)

M. P.