Zlatan Čordić zavaja!

Zlatan Čordić na enem izmed neprijavljenih shodov v Ljubljani. (vir: Nova24tv.si)

“Postopek ni zaključen, kot napačno poročajo nekateri mediji. Sodišče je zadevo vrnilo Ministrstvu za kulturo v ponovno odločanje. Ministrstvo bo o zadevi ponovno odločalo v zakonskem roku. Sodišče o zadevi ni vsebinsko odločalo. Vsebinsko bo ponovno odločalo ministrstvo.”

Tako je odgovorilo Ministrstvo za kulturo na vprašanje novinarjev o v zadnjih dneh zelo vroči temi, ki je med državljani povzročila veliko ogorčenja.

Povezano je bilo z “veselo” objavo Zlatana Čordića, da je Upravno sodišče odločilo, da je bil odvzem statusa kulturnika protipraven in je odločbo po hitrem postopku odpravilo.

Marsikdo, ki je to prebral, je v povezavi s tem upravičeno pomisli, da se je Upravno sodišče očitno prioritetno lotilo Čordićevega primera. Splošno znano pa je, da ljudje čakajo mesece na obravnavo in razsodbo.

Čordić je tako objavil le polresnico, drugi del pa zamolčal.

Po neuradnih informacijah je s tožbo zahteval tudi izplačila iz državnega proračuna, kot bi mu šla, če bi imel status. Ker sodišče vsebinsko ni odločalo, o tem ni reklo nič, Čordić pa je tudi to “prezrl”.

Več o tem: Postopek v zvezi s Čordićem sploh še ni končan! 

M. P.