Znani evidentirani kandidati SDS za poslance v delu Podravja

Evidentirani kandidati SDS v Ptujski regiji za prihajajoče državnozborske volitve: (od leve) Andrej Kosi, Franci Breznik, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko.

V okviru sobotnega srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Ptujske regijske koordinacije, ki je potekalo v Moškanjcih, so se predstavili tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru. 

Na državnozborskih volitvah, ki bodo potekale čez nekaj mesecev, v prvi polovici leta 2022, so se predstavili evidentirani kandidati z območja Ptujske regijske koordinacije, to je v delu Podravske regije.

Znano je, da bodo v tem delu ponovno kandidirali trije zdajšnji poslanci, to so Franci Breznik, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko. Novinec pa je Andrej Kosi.

Andrej Kosi

Andrej Kosi je v predstavitvi med drugim povedal, da je po poklicu gradbeni inženir, z 20-letnimi izkušnjami, in član Občinskega odbora Ormož. V lokalnem okolju je zelo dejaven, prostovoljni gasilec, predsednik turističnega sveta v občini in član sveta zavoda Osnovne šole Velika Nedelja. Pri svojem delu se srečuje z velikimi težavami na področju gradbeništva. To je predvsem birokracija, zato odločno podpira trud vlade v smeri debirokratizacije. “Če bom izvoljen kot poslanec, bom del ekipe, ki bo gradila Slovenijo,” je zagotovil, ter napovedal, da bo deloval tudi za lokalno skupnost. Zavzemal se bo za izgradnjo ceste med Ormožem in Podravsko avtocesto, ta cesta je namreč pomemben element gospodarskega, turističnega in kmetijskega razvoja ormoškega konca.

Franc Breznik 

Franc Breznik iz Lenarta je že dosedanji poslanec. Povedal je, da zdajšnjo vlado vodi izkušena ekipa z mednarodnim ugledom “in pot, ki jo peljemo na naslednjih volitvah je pot ponosne hoje med ljudmi, med vasmi, mesti, hribi in dolinami, športnimi igrišči, vrtci in šolami, ker bomo polagali temeljne kamne, kjer bomo pokazali drugačno Slovenijo. Ambiciozno Slovenijo, Slovenijo, ki razume temelje demokracije, svobodo govora, razliko med postopači, lenuhi in delomrzneži in tistimi, ki znajo delati in imajo pridne roke. “Naš cilj je, da je Slovenija ena najbolj razvitih malih držav v Evropi. To bo najboljša socialna politika. Na te volitve grem z zaupanjem, veseljem in dvignjeno glavo. Naše geslo na teh volitvah je: ni popuščanja,” je dejal priljubljeni poslanec.

Jožef Lenart

Jožef Lenart

Tudi Jožef Lenart je že zdaj poslanec in član parlamentarnega odbora za zdravstvo, delo, socialo, kulturo in obrambo. “Vsi ti odbori so zame enako pomembni, delamo in poskušamo Slovenijo pozitivno naravnati. V tem sklicu smo podpora naši uspešni vladi, ki poskuša Slovenijo zapeljati v tirnice normale. Vračamo Slovenijo vrednotam, koreninam, uspešnosti, družini. Tudi naslednji mandat, v kolikor mi ga volivci namenijo, bom namenil temu, da bo Slovenija postala še bolj uspešna dežela in da bomo na njo še bolj ponosni kot smo sedaj,” je med drugim dejal.

Poslanka Suzana Lep Šimenko

Suzana Lep Šimenko

Zdajšnji poslanski mandat je njen  drugi mandat v državnem zboru, ki je precej drugačen kot prvi. V prvem je bila celoten mandat opozicijska poslanka. Prihaja iz Haloškega konca in Dravskega polja. “V mojem okraju so pošteni ljudje, ljudje, ki delajo, ne tako kot tisti, ki vsak petek kolesarijo v Ljubljani. Slovenija ni Ljubljana. Slovenija je podeželje in pristni ljudje, ki tu živijo. Ta vlada razume podeželje, zato so bili prvi koraki vlade, da je dvignila povprečnine. To občani in občanke najhitreje občutijo. Namenila so se dodatna sredstva za investicije za razvoj podeželja. Govorim o vrtcih, šolah, domovih za ostarele, vse to je izjemnega pomena. Tisto, kar je tudi zelo pomembno, prihajam iz območja ob južni meji in imamo ministra, ki razume težave tega območja. Imamo konkretne projekte, ki se gradijo povsod.

Zato tudi imamo tak slogan, Gradimo Slovenijo in potrebujemo še en mandat, da uresničimo to, kar smo si zastavili,” je dejala poslanka in kandidatka na prihajajočih se državnozborskih volitvah Suzana Lep Šimenko.

M. P.